1. Εισαγωγή.

Η παρούσα ιστοσελίδα www.ismyrloglou.gr (“ιστοσελίδα”) ανήκει στην εταιρεία Υπαπαντή Ισμυρλόγλου (“εταιρεία”) με διακριτικό τίτλο “ΙΣΜΥΡΛΟΓΛΟΥ”,  η οποία εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αγ, Αλεξάνδρου 24, έχει ΑΦΜ 123116346 και δραστηριοποιείται στην πώληση τροφίμων με δύο φυσικά εμπορικά καταστήματα στο Παλαιό Φάληρο και στην Γλυφάδα. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πελατών της εταιρείας και για την λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος (“ηλεκτρονικό κατάστημα”). Η εταιρεία έχει καταβάλει προσπάθεια ώστε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα της απλή και φιλική στον χρήστη, είτε εκείνος την παρακολουθεί από τον προσωπικό του υπολογιστή είτε από την συσκευή του κινητού του τηλεφώνου. Στην παρούσα ενότητα Όροι Χρήσης, Προϋποθέσεις Χρήσης και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος ΙΣΜΥΡΛΟΓΛΟΥ  (“όροι και προϋποθέσεις”) περιγράφονται με όσο το δυνατόν πιο απλό, σύντομο και κατανοητό  τρόπο οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας. Κάθε χρήστης που εισέρχεται στην ιστοσελίδα ή/και κάνει χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται χωρίς καμία εξαίρεση και οτι εισέρχεται με σκοπό να περιηγηθεί, να ενημερωθεί, ή/και να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα για την αγορά προϊόντων χωρίς κανέναν απολύτως κακόβουλο, παράνομο ή βλαβερό σκοπό. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παρούσα ενότητα, οφείλει να απέχει από την ιστοσελίδα και από κάθε συναλλαγή με αυτήν.

 1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος  περιλαμβάνεται υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκει στην εταιρεία και προστατεύεται από το νόμο. Ειδικότερα, όλα τα σήματα, λογότυπα, έγγραφα, κείμενα, αρχεία, εικόνες, φωτογραφίες, γραφικά, ηλεκτρονικά εργαλεία και κώδικες, γενική εικόνα της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος,  αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της εταιρείας, προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού, κοινοτικού και διεθνούς δικαίου και απαγορεύεται να  χρησιμοποιηθούν ή να αναπαραχθούν ή να διανεμηθούν, με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε μέσο  και για οποιονδήποτε σκοπό, χωρίς την πρότερη έγγραφη συναίνεση της εταιρείας.

 1. Λειτουργία ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος

Η ιστοσελίδα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να την επισκέπτεται και να περιηγείται σε αυτή με ευκολία και ταχύτητα, να λαμβάνει μέσω αυτής πολλές πληροφορίες και ενημέρωση για τα προϊόντα και να διευκολύνεται στην χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος με λίγα και γρήγορα διαδικαστικά βήματα.

Η επίσκεψη και περιήγηση στην ιστοσελίδα μπορεί να γίνει χωρίς ο χρήστης να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία ή δεδομένα. Προσωπικά δεδομένα του χρήστη ζητούνται και είναι απαραίτητα, στην περίπτωση που ό χρήστης επιθυμεί να παραγγείλει προϊόντα με έναν από τους τρόπους που παρέχει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Κατά την διαδικασία πραγματοποίησης παραγγελίας, τα βήματα είναι απλά και σταδιακά ώστε ο χρήστης να εξυπηρετείται εύκολα και γρήγορα και να έχει γνώση και ενημέρωση από την στιγμή που επιλέγει προϊόντα μέχρι και την στιγμή που παραλαμβάνει την παραγγελία.

Η παραγγελία γίνεται σε 5 βασικά στάδια τα οποία περιγράφονται παρακάτω :

 1. Επιλογή προϊόντος /των : Ο χρήστης επιλέγει το είδος που επιθυμεί να αγοράσει, από την προϊοντική συλλογή που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα. Τα προϊόντα είναι κατανεμημένα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, με ενδεικτική φωτογραφία του κάθε προϊόντος, ενημερωτικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τους και την χρήση τους, καθώς και άμεση ενημέρωση για την λιανική τιμή τους.
 2. Επιλογή συσκευασίας / ποσότητας: Για τα τυποποιημένα / προσυσκευασμένα προϊόντα (βιολογικά, μέλι, αλλείματα, μακαρόνια, γάλατα κλπ) η συσκευασία και το περιεχόμενο φαίνονται στην περιγραφή και στην φωτογραφία του προϊόντος, ενώ για τα προϊόντα σε χύμα (ξηροί καρποί, μπαχαρικά κλπ) υπάρχει η εύκολη επιλογή της συσκευασίας και ποσότητάς τους με σύστημα προεπιλεγμένης ποσότητας όπως και άμεση πληροφόρηση της λιανικής τιμής τους. Τα προϊόντα που συσκευάζονται σύμφωνα με την παραγγελία, τοποθετούνται σε ειδικό σακουλάκι κατάλληλο για τρόφιμα και σφραγίζονται με αυτοκόλλητη ταινία στην οποία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
 3. Επιλογή τρόπου παράδοσης/μεταφοράς: υπάρχουν 2 τρόποι παράδοσης των προϊόντων/της παραγγελίας σας:

Με την υπηρεσία ταχυμεταφοράς Speedex, όπου η παραγγελία σας σάς παραδίδεται στο σημείο που θα μας ζητήσετε, σε 1-3 εργάσιμες ημέρες από την παραγγελία εντός Αττικής, σε  2-4 εργάσιμες ημέρες εκτός Αττικής, και σε 3-5 εργάσιμες ημέρες σε μη απομακρυσμένες / δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Για τις δυσπρόσιτες περιοχές μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.speedex.gr. Με ταχυμεταφορά οι παραγγελίες εξυπηρετούνται και παραδίδονται μόνον εντός της Ελλάδας.

Με παραλαβή της παραγγελίας σας σε ένα από τα καταστήματά μας, το οποίο θα επιλέξετε. Στην περίπτωση αυτή, με την προϋπόθεση της επάρκειας των προϊόντων στο κατάστημα, μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας αυθημερόν.

Παραγγελίες οι οποίες καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα και επικοινωνούνται στην εταιρεία μέχρι τις 12:00 ώρα εργάσιμης ημέρας, μπορούν να αποσταλούν αυθημερόν με courier ή να παραληφθούν αυθημερόν από το κατάστημα επιλογής, πάντα με την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας των προϊόντων και του ωραρίου του καταστήματος.

Στο στάδιο αυτό ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική φόρμα με τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή αποστολή, εκτέλεση και παραλαβή της παραγγελίας. Κατά την συμπλήρωση της φόρμας, ο πελάτης μπορεί -αν το επιθυμεί – να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία του , ένα username και ένα password της επιλογής του, οπότε τα στοιχεία του θα αποθηκευτούν για μελλοντικές συναλλαγές. Διαφορετικά, σε κάθε συναλλαγή, ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώνει εκ νέου τα απαραίτητα στοιχεία για την συναλλαγή. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην παράγραφο που αφορά τα Προσωπικά Δεδομένα. Επιπλέον ο πελάτης έχει την πρόσβαση και το δικαίωμα να δει, να διορθώσει ή και να διαγράψει τα δεδομένα αυτά οποιαδήποτε στιγμή, σύμφωνα με ειδικότερα οριζόμενα κάτωθι.

 1. Επιλογή τρόπου πληρωμής : Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής:

Με τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό της εταιρείας στις τράπεζες Εθνική Τράπεζα  ή Τράπεζα Πειραιώς ή Alpha Bank (οι αριθμοί λογαριασμού αναγράφονται στην σχετική σελίδα παραγγελίας/πληρωμής.

Με πιστωτική ή χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα VISA ή Mastercard ή Maestro.

Με αντικαταβολή (με την αντίστοιχη χρέωση)

Θα παραδώσετε την αξία της παραγγελίας σας, με μετρητά, στην μεταφορική εταιρεία (Speedex), την στιγμή που θα παραλάβετε την παραγγελία σας στην συσκευασία μεταφοράς της.

Με πληρωμή στο κατάστημα εφόσον ο πελάτης επέλεξε να παραλάβει την παραγγελία του από συγκεκριμένο φυσικό κατάστημα της εταιρείας.

Το παραστατικό που θα εκδοθεί είναι απόδειξη λιανικής πώλησης και θα συνοδεύει την παραγγελία κατά την παράδοση. Σε περίπτωση πού ο χρήστης επιθυμεί έκδοση τιμολογίου , θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα για σχετικές διευκρινήσεις. 

 1. Όταν τα παραπάνω στάδια επιλεγούν και ολοκληρωθούν από τον πελάτη/χρήστη του ηλεκτρονικού καταστήματος, τότε ο πελάτης μπορεί να αποστείλει την παραγγελία του πατώντας το αντίστοιχο ηλεκτρονικό “κουμπί”. Στο στάδιο αυτό και πριν το πάτημα του “κουμπιού” ο πελάτης /χρήστης θα πρέπει να αποδεχτεί τους όρους και προϋποθέσεις και την δήλωση προσωπικών δεδομένων, όπως αυτά περιγράφονται στο παρόν κείμενο και αποτελούν στοιχεία απαραίτητα και επιβαλλόμενα από την νομοθεσία με σκοπό την σωστή, νόμιμη και δίκαια λειτουργία της συναλλαγής μεταξύ του πελάτη και του ηλεκτρονικού καταστήματος και την σωστή, νόμιμη και δίκαιη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Προσοχή : η αποδοχή των όρων, προϋποθέσεων και πολιτικής προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητα για την αποστολή, λήψη και εξυπηρέτηση της παραγγελίας και η μη αποδοχή τους δεν επιτρέπει την αποστολή, λήψη και εξυπηρέτηση παραγγελίας.

Με την λήψη της παραγγελίας, ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού καταστήματος στέλνει ένα email προς τον πελάτη με το οποίο τον ενημερώνει ότι ενημερώθηκε για την παραγγελία του και το περιεχόμενό της. Αργότερα και ανάλογα με το απόθεμα και τον χρόνο προετοιμασίας, ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού καταστήματος στέλνει ένα email προς τον πελάτη, με το οποίο τον ενημερώνει ότι η παραγγελία του ετοιμάστηκε και, είτε αποστάλθηκε στην διεύθυνση που δηλώθηκε είτε βρίσκεται στο κατάστημα όπου δηλώθηκε ότι θα παραληφθεί, αναμένοντας τον πελάτη να την παραλάβει.

 1. Δικαιώματα, υποχρεώσεις και ευθύνες

Η εταιρεία καταβάλλει προσπάθεια ώστε τα προϊόντα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα και στα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματά της να είναι συνεχώς διαθέσιμα, σε επαρκή για τις ανάγκες ενός οικιακού νοικοκυριού ποσότητα, σε  υψηλή ποιότητα και σε ανταγωνιστική τιμή. Ωστόσο, οι συνεχείς μεταβολές στην παραγωγή, την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων, ειδικά δε εκείνων τα οποία εξαρτώνται από τις διεθνείς φυσικές και οικονομικές συνθήκες (ξηροί  καρποί, μπαχαρικά κλπ) δημιουργούν την ανάγκη συχνών αλλαγών στην ποιότητα και την τιμή που προσφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα όπως και στα φυσικά καταστήματα. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τις διαφορές στα προϊόντα οι οποίες  προκύπτουν για τους αναφερθέντες λόγους.

Η εταιρεία έχει την δυνατότητα -μετά απo σχετική επικοινωνία με τον πελάτη-, να τον προμηθεύσει με προϊόντα τα οποία δεν υπάρχουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα είτε διότι είναι ευαίσθητα στην μεταφορά τους και πιθανολογείται η καταστροφή τους κατά την εκτέλεσή της είτε διότι έχουν πολύ μικρή κατανάλωση και ζήτηση και προτιμάται η διαθεσιμότητά τους κατά απαίτηση του πελάτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πελάτης μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα καταστήματα,  να ζητήσει τα επιθυμητά προϊόντα και στην περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα διαθεσιμότητάς τους να συμφωνήσει την παραλαβή τους. Ως τέτοια προϊόντα εννοούνται εκείνα τα οποία ανήκουν ή ταιριάζουν στις κατηγορίες προϊόντων τα  οποία εμπορεύεται η εταιρεία και οι οποίες φαίνονται στην ιστοσελίδα.

Η εταιρεία εμπορεύεται προϊόντα και δεν τα παράγει. Τα διαχειρίζεται τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και λαμβάνει μέτρα και τηρεί διαδικασίες για να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και ασφάλειά τους. Το προσωπικό που εργάζεται στην εταιρεία τηρεί τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τα τρόφιμα που εμπορεύεται, τους χώρους στους οποίους εργάζεται και τα υλικά τα οποία χρησιμοποιεί. Η εταιρεία από την μεριά της καταβάλλει  προσπάθεια να επιλέγει και να εμπορεύεται προϊόντα παραγωγών, χονδρεμπόρων, εισαγωγέων και  αντιπροσώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και επιτυχημένα στην αγορά των τροφίμων και διαθέτουν εμπειρία, γνώση και επαγγελματισμό στην δραστηριότητά τους και παράγουν ή/και εμπορεύονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Ως εκ τούτου, η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν ελαττώματα κάθε μορφής και αιτίας στα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται μέσω των καταστημάτων της και την ευθύνη για τα ελαττώματα αυτά έχει αποκλειστικά ή παραγωγός εταιρεία.

Οι πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά και οι τιμές πώλησης των προϊόντων  που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα και στην ιστοσελίδα, εισάγονται με μεγάλη προσοχή στο σύστημα και το ενημερώνουν συνεχώς, με χειροκίνητο τρόπο. Ως εκ τούτου υπάρχει πάντα η πιθανότητα σφάλματος και η εταιρεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν -ελάχιστα- τέτοια σφάλματα ούτε και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτά και για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει από αυτά. Στην περίπτωση που ο χρήστης διαπιστώσει κάποιο τέτοιο σφάλμα, συνιστούμε  τον πελάτη/χρήστη να ενημερώσει την εταιρεία σχετικά.

Οι φωτογραφίες των προϊόντων οι οποίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα,  ελήφθησαν από πραγματικά προϊόντα της εταιρείας. Λόγω της φύσης των προϊόντων, της υποκειμενικότητας στην αντίληψη των χρωμάτων και μεγεθών και της διαφοροποίησής τους στα διαφορετικά ηλεκτρονικά προγράμματα, οθόνες και ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μπορεί να διαφέρουν από τα πραγματικά. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τέτοιου είδους αναντιστοιχίες. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να δει “ζωντανά” τα προϊόντα της εταιρείας επισκεπτόμενος τα φυσικά καταστήματά της.

Ο χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος αναλαμβάνει την υποχρέωση να δηλώνει με ακρίβεια τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την διενέργεια των συναλλαγών του, να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα σύμφωνα με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, να μην αποστέλλει, αντιγράφει, αναδημοσιεύει, μεταδίδει με οποιονδήποτε τρόπο και οπουδήποτε περιεχόμενο της ιστοσελίδας με τρόπο ανήθικο ή παράνομο ή προσβλητικό για την εταιρεία ή και για οποιονδήποτε τρίτο. Είναι υπεύθυνος για την επιλογή των προϊόντων που παραγγέλνει  και την καταλληλότητά τους για τους σκοπούς και την χρήση για τα οποία τα προορίζει. Τα σχόλια και οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα σχετικά με τα προϊόντα, προέρχονται από πολλές και διάφορες βιβλιογραφικές ελληνικές και διεθνείς πηγές, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν δεσμεύουν σε καμία περίπτωση τον χρήστη να τις υιοθετήσει,  να τις ακολουθήσει ή να τις χρησιμοποιήσει για την χρήση του προϊόντος. Ειδικά τα προϊόντα στα οποία, είτε βιβλιογραφικά είτε εμπειρικά είτε μετά από επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες ή και όχι, η χρήση τους για τέτοιο ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό αποτελεί επιλογή και ευθύνη του χρήστη και ειδικά σε θέματα υγείας, η χρήση δεν υποκαθιστά την ιατρική επιστήμη και την υπεύθυνη επιστημονική αντιμετώπιση από τους κατάλληλους θεράποντες ιατρούς οι οποίοι έχουν και την γνώση και την ευθύνη να συστήσουν τις κατάλληλες συμβατικές ή εναλλακτικές θεραπείες.

Ο χρήστης μπορεί να παραγγέλνει προϊόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα μόνον εφόσον είναι νομικά, διανοητικά και φυσικά ικανός να συνάψει σύμβαση με την εταιρεία και να κάνει χρήση υπό τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται εδώ. Στην περίπτωση που η χρήση γίνεται από άτομα τα οποία διαμένουν με τον χρήστη ή άτομα των οποίων ο χρήστης έχει την κηδεμονία ή την ευθύνη, τότε για κάθε ενέργεια, παραγγελία ή οποιαδήποτε συναλλαγή στην ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα , ευθύνη έχει ο χρήστης. Ο χρήστης συμφωνεί ότι έχει την υποχρέωση να απαγορεύει κάθε χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος σε ανηλίκους ή άλλα πρόσωπα τα οποία  χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του ή το όνομά του ή/και διενεργούν οικονομικές ή άλλες συναλλαγές χωρίς την έγκριση ή την σύμφωνη γνώμη και υποστήριξή του. Η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αξιώσει από τον υπεύθυνο κηδεμόνα την αξία παραγγελιών που θα πραγματοποιηθούν ή πραγματοποιήθηκαν από πρόσωπα δικαιοπρακτικά /νομικά ανίκανα να τις πραγματοποιήσουν /εξοφλήσουν.

Με τη επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος της εταιρείας το οποίο δεν αναφέρεται εδώ ρητά, οποιαδήποτε χρήση αντίθετη με τα ανωτέρω δύναται να επιφέρει διακοπή των παρεχομένων υπηρεσιών χωρίς καμία προειδοποίηση και ο χρήστης συμφωνεί ότι ο/ή/οι διαχειριστές, ιδιοκτήτες, υπάλληλοι, συνεργάτες της εταιρείας δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω υποχρεώσεων εκ μέρους του χρήστη. 

 1. Μεταφορά, παράδοση, επιστροφή, έλλειψη, καθυστέρηση, αντικατάσταση, υπαναχώρηση.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος διέπονται από το σχετικό διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο (Οδηγία 2003/31/ΕΚ, Προεδρικό Διάταγμα 131/2003) και από τον σχετικό νόμο προστασίας καταναλωτών (Ν. 2251/1994). Είναι σημαντικό για τον χρήστη να γνωρίζει ότι κάποια από τα προϊόντα που ή εταιρεία εμπορεύεται και με τον τρόπο που τα εμπορεύεται και σύμφωνα με το άρθρο 3ιβ του ανωτέρω ν.2251/94, δεν μπορούν να επιστραφούν και ο χρήστης δεν δικαιούται επιστροφή ή υπαναχώρηση από αυτά, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων. Τέτοια προϊόντα είναι οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, τα βότανα, τα μπαχαρικά, τα σοκολατοειδή, τα γλυκίσματα, ο καφές και εν γένει όλα τα προϊόντα τα οποία δεν είναι προσυσκευασμένα και έχουν κατασκευαστεί ή πρωτογενώς συσκευαστεί κατόπιν παραγγελίας του χρήστη ή/και τηρούν ειδική προδιαγραφή.

Η μεταφορά των προϊόντων που παραγγέλνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα από τον χρήστη, τού παραδίδονται:

– στο κατάστημα από το οποίο επέλεξε να παραλάβει προσερχόμενος ο ίδιος.

– μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier) εφόσον επέλεξε αυτή την υπηρεσία.

Σχετικές λεπτομέρειες δείτε στην παράγραφο 3.

Η επιχείρηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προετοιμάσει και αποστείλει τα προϊόντα το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση και παράδοση παραγγελιών οι οποίες δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της εταιρείας ή οφείλονται σε ανωτέρα βία ή άλλες αιτίες όπως απεργία, τρομοκρατική ενέργεια, πόλεμο, καθυστέρηση προμηθευτών ή/και συνεργατών, φυσικές καταστροφές κλπ. Σε τέτοια περίπτωση πιθανόν να χρειαστεί  παράταση του χρόνου προετοιμασίας και μεταφοράς των παραγγελιών. Η εταιρεία συνεργάζεται με επώνυμη και αναγνωρισμένη εταιρεία του χώρου των ταχυμεταφορών (Speedex) και οι χρόνοι μεταφοράς των παραγγελιών υπό κανονικές συνθήκες αναφέρονται στην παράγραφο 3 και στη σχετική σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Στην περίπτωση έλλειψης προϊόντων τα οποία έχουν παραγγελθεί από τον χρήστη, εκπρόσωπος της εταιρείας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (μέσω email) με τον χρήστη για να τον ενημερώσει για τυχόν καθυστέρηση στην προετοιμασία της παραγγελίας ή εναλλακτικές δυνατότητες εξυπηρέτησης.

Η εταιρεία φροντίζει να προετοιμάζει κάθε παραγγελία, να την ελέγχει διεξοδικά  και να την αποστέλλει με ακρίβεια. Ωστόσο, η πιθανότητα ενός λάθους ή μιας παράλειψης είναι πάντα πιθανή. Σε μία τέτοια περίπτωση για την οποία έχουμε λάβει προφυλάξεις και έχουμε εφαρμόσει διαδικασίες ώστε να είναι πραγματικά σπάνια, μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μας (την ίδια ή το αργότερο την επόμενη ημέρα) τηλεφωνικά ώστε να μας ενημερώνετε για το πρόβλημα που διαπιστώσατε.

Σε περίπτωση που πιστοποιηθεί σφάλμα υπαιτιότητας της εταιρείας, η εταιρεία θα φροντίσει, το συντομότερο δυνατόν, να αποκαταστήσει το σφάλμα ή να αντικαταστήσει το προβληματικό προϊόν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του πελάτη. Θα σας ζητηθεί να επιστρέψετε τα ελαττωματικά προϊόντα χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση, στην κατάσταση που τα παραλάβατε για να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί το σφάλμα που έχει αναφερθεί. Θα πρέπει επίσης να διαθέτετε το σχετικό παραστατικό πώλησης (δελτίο λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο). Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος για οποιονδήποτε λόγο, η εταιρεία θα φροντίσει για την επιστροφή της αντίστοιχης χρηματικής αξίας.

Στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να ακυρώσει την παραγγελία του, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα τηλεφωνικά για να ειδοποιήσει την εταιρεία για την πρόθεσή του. Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα ενημερώσει τον πελάτη για τις δυνατότητες ακύρωσης ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εξέλιξη της παραγγελίας. Στην περίπτωση που η παραγγελία του πελάτη έχει ήδη προετοιμαστεί ή / και αποσταλεί, τότε η ακύρωση της παραγγελίας δεν είναι δυνατή.

 Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει τα προϊόντα, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα τηλεφωνικά (εντός της ημέρας παραλαβής ή το αργότερο την επόμενη) για να ειδοποιήσει την εταιρεία για την πρόθεσή του. Στο ίδιο χρονικό διάστημα και με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιήθηκε η σχετική επικοινωνία, ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει τα προϊόντα με δικά του μεταφορικά έξοδα και στην  κατάσταση στην οποία τα προϊόντα προετοιμάστηκαν και αποστάλθηκαν από την εταιρεία. Η εταιρεία αφού ελέγξει τα προϊόντα και διαπιστώσει την σωστή κατάστασή τους, θα επιστρέψει την καταβληθείσα αξία των προϊόντων/ της παραγγελίας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα Για την επιστροφή χρημάτων λόγω επιστροφής της παραγγελίας, προτείνουμε -ως συντομότερη διαδικασία- την επιστροφή χρημάτων με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει γραπτώς ο πελάτης.

 Επιστροφή δεν γίνεται αποδεκτή σε καμία περίπτωση, όταν η παραγγελία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα προϊόντα τα οποία κατασκευάστηκαν κατά ειδική απαίτηση ή προτίμηση και επιλογή του πελάτη (π.χ. προϊόν παραγωγής με ειδικές προδιαγραφές, διαστάσεις, συσκευασία,  σήμανση κλπ) και δεν περιέχουν ελάττωμα ή σφάλμα. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που η εταιρεία κατά την απόλυτη κρίση της, θεωρήσει ότι ο χρήστης /πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα, δικαιούται να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα και αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις.

Στις περιπτώσεις επιστροφών, ακυρώσεων, αντικατάστασης ή αστοχίας προϊόντων  ή διαδικασιών και στα πλαίσια της καλής πίστεως, συνιστούμε την άμεση επικοινωνία με την εταιρεία, η οποία μπορεί να προλάβει ενέργειες και διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες για τον πελάτη και την εταιρεία. Στις περιπτώσεις αυτές, βασικές προϋποθέσεις είναι η επικοινωνία με την εταιρεία να γίνει το αργότερο σε 24 ώρες από την παραλαβή του προϊόντος και το προϊόν να μην έχει χρησιμοποιηθεί και να βρίσκεται εντός της συσκευασίας του στην κατάσταση κατά την οποία παρελήφθη.

Ο πελάτης/χρήστης συμφωνεί και αποδέχεται τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις για επιστροφή, ακύρωση, αντικατάσταση προϊόντων στο ηλεκτρονικό κατάστημα και το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Η τήρηση των παραπάνω αναφερθέντων αποτελεί συμβατική δέσμευση πριν από κάθε παραπέρα ενέργεια ενώπιον δημόσιας ή δικαστικής αρχής και αφορά στους χρήστες, οι οποίοι αποδέχονται την συγκεκριμένη δέσμευση εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα ή/και στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 Οι Όροι χρήσης, Προϋποθέσεις χρήσης και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τροποποιούνται συχνά από την νομοθεσία και από την εταιρεία αντίστοιχα και για τον λόγο αυτό συνιστούμε να ενημερώνεστε συχνά επισκεπτόμενοι την συγκεκριμένη παράγραφο. Η ισχύς των οποιωνδήποτε τροποποιήσεων θα είναι άμεση και θα θεωρείται αποδεκτή από κάθε χρήστη της ιστοσελίδας ή/και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να διακόψει, καταγγείλει, αλλάξει, αναστείλει, περικόψει την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα ολόκληρα ή μέρος τους.

Η χρήση της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος συνεπάγεται την αποδοχή και συναίνεση του χρήστη με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που αναφέρονται.

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΣυνεχίστε στο Eshop
   Calculate Shipping
   Apply Coupon