Γλυκάνισο Τριμμένο
Οι σπόροι του Γλυκάνισου διαφέρουν σε χρώμα ανάλογα με τον τόπο της προέλευσης τους, είτε είναι ανοικτού πράσινου ή καφε-γκρί χρώματος. Μοιάζει με το μάραθο, το αγριοκύμινο (κιούμελ) και τον άνηθο.
Το Γλυκάνισο βοηθάει στην πέψη, ιδικά μετά απο βαριά και λιπαρά φαγητά. Ανακουφίζει επίσης απο φουσκώματα, κολικούς και βήχα. Χαλαρώνει τα νεύρα και ηρεμεί το αναπνευστικό σύστημα. Το έλαιο του απωθεί τις ψείρες και τα κουνούπια.
Χρησιμοποιείται σε γλυκά, σε ψωμί, κουλουράκια και κέικ. Επίσης σε πολλά ποτά όπως το ελληνικό ούζο, αλλά και στην Sambuca.
Τρόπος Χρήσης : Πριν την χρήση του θα πρέπει να κοπανίσετε τους σπόρους σε γουδί. Προσοχή δεν συνδιάζεται εύκολα με άλλα μπαχαρικά και υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα αρώματα.