Μοσχοκάρυδο τριμμένο (Myristica fragans)
Το δέντρο του Μοσχοκάρυδου μπορεί να φτάσει και τα 100 χρόνια και τα 15 μέτρα ύψος. Ο καρπός του δέντρου είναι όπως το βερύκοκο, όπου αποξηραίνεται και παίρνουμε τους σπόρους του Μοσχοκάρυδου.
Είναι βασικό συστατικό του βορειοαφρικάνικου μίγματος Ras el Hanout. Το άρωμα του είναι ευχάριστο, έντονο και πικάντικο.Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες και δόσεις, αλλιώς το πιάτο θα μυρίσει σαν σαπούνι. Καλό είναι να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος, γιατί χάνει το άρωμα του όταν ζεσταίνεται.
Αποθηκεύεται σε γυάλινο αεροστεγές βάζο, σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Τρόπος Χρήσης : σε πουρέ πατάτας, σε πουρέ λαχανικών, σε σούπες, σε μπεσαμέλ, σε σάλτσες, σε γαλατόπιτες, σε πουτίγκες, κομπόστες και βασιλόπιτες.