Γκαράμ Μασάλα (Garam Masala)
Η ινδική λέξη masala σημαίνει μίγμα μπαχαρικών. Το Γκαράμ Μασάλα έχει σαν βάση του τον κόλιανδρο, το κύμινο, το γαρύφαλο, το μασχοκάρυδο και το μαύρο πιπέρι. Αναλόγως όμως της γεωγραφική περιοχή και την προσωπική εκτίμηση του κάθε σεφ, μπορούν να προστεθούν οποιαδήποτε μπαχαρικά φτιάχνοντας ο κάθε Ινδός μάγειρας το δικό του μίγμα μπαχαρικών.
Το μίγμα δεν περιέχει αλάτι.
Αποθηκεύεται σε γυάλινο αεροστεγές βάζο, σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Τρόπος Χρήσης : σε πουλερικά, σε ρύζι, σε σάλτσες, σε κρεατικά.