Κάρυ Μαντράς καυτερό (Curry Madras Hot)
Το Κάρυ είναι το πιο γνωστό μίγμα μπαχαρικών στον κόσμο. Αν και είναι ινδικό προϊόν, ανακαλύφθηκε και έγινε γνωστό απο τουε Αγγλους. Οι οποίοι όταν κατάλαβαν πόσα πολλά διαφορετικά μπαχαρικά χρησιμοποιούν οι Ινδοί στην κουζίνα τους, θέλησαν να τα βάλουν όλα μαζί σε ένα μίγμα και το ονόμασαν Κάρυ.
Βασικά συστατικά του Κάρυ είναι συνήθως, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το κάρδαμο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το τσιμένι, η κανέλα, το γαρύφαλο, το πιπέρι καγιέν και η πάπρικα. Το Κάρυ Μαντάς είναι ένα πολύ πλούσιο και δυνατό σε αρώματα κάρυ.
Το μίγμα δεν περιέχει αλάτι.
Αποθηκεύεται σε γυάλινο αεροστεγές βάζο, σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Τρόπος Χρήσης : σε πουλερικά, σε ρύζι, σε σάλτσες, σε κρεατικά και σε λαχανικά.