Παπάγια Φυσική
Η παπάγια κάνει καλό στο δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και τον καθαρισμό των φραγμένων πόρων. Περιέχει ένζυμα που συμβάλλουν στην αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο και λαμπερό.
Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην μείωση της οξείδωσης της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών.
Τα αντιοξειδωτικά στην παπάγια βοηθούν στον έλεγχο της πρόωρης γήρανσης.
Η παπάγια βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην πέψη. Το ένζυμο παπαΐνη που περιέχει είναι ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στην φυσική πέψη.
Είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες αλλά μεγάλη θρεπτική αξία. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
Για τις εγκύους γυναίκες, η τακτική κατανάλωση παπάγιας βοηθά στη θεραπεία της πρωινής ναυτίας και αδιαθεσίας.
Η παπάγια περιέχει αντιφλεγμονώδη ένζυμα που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου για εκείνους που πάσχουν από αρθρίτιδα, οίδημα και οστεοπόρωση, ενώ έχει αποδειχτεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και ως εκ τούτου είναι πολύ καλή τροφή για όσους υποφέρουν από πυρετό, κρυολόγημα ή γρίπη.
Μπορείτε να την καταναλώσετε μόνη ή σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς. Σε σαλάτες, σε γιαούρτι, σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές.
Διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος.